Fullspäckat program inför årets Food festival

Det är ännu några veckor kvar till årets Food festival och utomhusbio som kommer att hållas i Järvastaden lördag 25 augusti. Planering har pågått en längre tid och vi har nu ett program fullt av spännande och roliga programpunkter. Vad sägs om, förutom mat från olika håll i världen och utomhusbio när kvällen skymmer på, också paneldebatter, visning av kortfilmer, artistuppträdande, brassmusik och klädbytarloppis, för att nämna några av aktiviteterna.

Precis som tidigare år kommer det att finnas kockar som lagar mat från olika länder, och sälja smakportioner av denna till självkostnadspris. Vi kommer att få smakprov från det kinekiska köket, delikatesser från Kongo så som mikate - friterade bullar som påminner om spanska churros och som serveras med jordnötssmör eller stark chili.

Daria Razumova är en av eldsjälarna bakom Food Festival i Järvastaden. Det var hon som för några år sedan tog idéen till Järvastadens vd Stefan Sellgren och sedan dess har hon fortsatt att vara engagerad i evenemanget.

Solna ungdomscafé med eventfixaren Hanna i spetesen kommer att samma dag anordna en evenemang för unga. Evenemanget handlar om att uppmärksamma de ungas röster i årets riksdagsval, att prata om vilka frågor som är viktiga för unga i Solna/Stockholm, uppmuntra unga att få sina röster hörda och öka valdeltagandet.  Programmet innehåller bl.a artister/uppträdanden, paneldebatter med unga opinionsbildare och politiskt aktiva, information om hur man röstar av unga till unga, konstutställningar och filmvisningar. En del av filmvisningarna presenteras i samarbete med SVT & Svenska filminstitutet genom projektet RÖST.

Mer detaljerad information om de olika tidpunkterna och så klart också vilken film som kommer att visas kommer längre fram.