Sista dagarna med Plupp - men lärandet fortsätter

I början av juli invigdes årets barnutställning i Järvastaden - Plupp flyttar in. Många har besökt utställningen och visat sin uppskattning. Plupp väcker nostalgiska minnen hos den lite mer vuxna publiken och lockar fram nyfikenheten hos de yngre. På söndag är utställningens sista dag - men det finns mer att lära om och av Plupp.

Elisabet och Sandra Brömster har tagit fram en lärarhandledning, med fina illustrationer av Inga Borg, Plupps skapare. Lärarhandleningen är ett material som består av åtta lektioner vilka riktar sig till barn i förskola och förskoleklass samt årskurs 1-3.

Handledningen har tagits fram i anknytning till den hyllningsutställning till minne av Inga Borg. Plupp är en figur som Inga Borg hittade på i sin barndom, som en osynlig låtsatskamrat som kunde tala med djur. När Inga i vuxen ålder, i egenskap av konstnär ville skildra fjällvärldens färger och djur i en bilderbok dök Plupp upp igen, med sitt blåa hår och orange halsduk, färger tagna med fjällen och naturen som inspiration.

Hela lärarhandledningen om Plupp finns att ladda ner här.