Järva Sushi - ett familjeföretag

Precis i ena änden av Fridensborgsvägen, på nummer 20, hittar vi Järva Sushi, en av två sushirestauranger i Järvastaden.

Här jobbar familjen Ye som kom till Sverige från Kina för snart tolv år sedan. Pappa Jingqing var chaufför i sitt hemland och visste inte mycket om hur man driver en restaurang, allra helst i ett annat land.

Dottern Sissi berättar:

- Vi sökte ett ställe att starta upp ett eget företag och Solna verkade bra, eftersom det byggs mycket här och Solna utvecklas hela tiden.

De tidigare ägarna av Järva Sushi ville sälja och från 2016 är det familjen Ye som förser Järvastaden med omnejd med mat ur det japanska och kinesiska köket.

Mamma Bojiao och pappa Jingqing jobbar mycket, restaurangen har öppet till klockan 21 varje dag i veckan. Dottern Sissi blev för en tid sedan mamma och jobbar nu något mindre, för att kunna vara hemma med sin bebis.

Att driva företag i Sverige och i Järvastaden specifikt är Sissi enbart positiv till. Hon berättar att det har varit en enkel process att starta upp verksamheten och hon ser potential i att de ska kunna växa som företag.