Pizza Veneto är Antons andra hem

När Anton var 10 år flyttade familjen från Turkiet till Sverige. Han växte upp här och ser sig som mer svensk än turkisk. Sedan 20 år tillbaka driver han egna företag i Sverige. I Järvastaden är det Anton som driver Pizza Veneto. Han drev också Erolisa tidigare men så utökades familjen med barn och då var det annat än arbete som kom i fokus för Anton.

- Jag gillar att jobba men det blev lite för mycket med två restauranger, berättar Anton.

- Det blir ju mycket jobb som egenföretagare. Är någon sjuk får jag hoppa in, ibland har jag för lite personal och då får jag också hugga i, säger Anton.

Han drev restauranger i Norrtälje och Östhammar, och när han sålde i Norrtälje började han fundera på ett nytt ställe att öppna restaurang på. Sedan 2012 finns Pizza Veneto i Järvastaden, på Fridensborgsvägen 17.

- Det är kul att ha varit här så länge, berättar Anton, för ungarna som kom hit och åt när de var små är nu tonåringar som sitter här och dricker öl.

Att bo långt från jobbet är både bra och dåligt, tycker Anton. Det blir en lång resväg från Haninge men å andra sidan får han koppla bort jobbet när han inte är på plats i Järvastaden.

- Jag brukar skoja om att jag är hemma när jag är i Järvastaden och borta när jag är hemma i Haninge.