Plupp flyttade in i Jaktvillan

Igår 3 juli invigdes årets utställning för barn i Jaktvillan i Järvastaden. Det är konstnärerna Tor Svae och Roger Josefsson som återigen byggt en fantastisk lekmiljö för barn. I år är det Inga Borgs kära Plupp som har huvudrollen i utställningen.

Det bjöds på fika med saft, kaffe och bullar och vid tvåtiden hälsade Järvastadens VD Stefan Sellgren alla välkomna innan estradören Tor Svae tog över mikrofonen och berättade mer om utställningen. Representanter från Inga Borgs familj var på plats liksom bokförlaget Opal. Samuel Klippfalk (KD), omvårdnadsnämndens ordförande i Solna, höll ett kort tal innan bandet klipptes till fanfar från Solna brass och det var fritt fram in i huset.

I den lekvänliga utställningen står Plupp beredd att få en kram, björnen kan bära flera barn på ryggen. Vargen är inte farligare än att den kan matas med blåbär och andra godsaker. Här kan stora och små försöka hålla balansen när det ska hoppas på vedträn och tuvor. I kåtan blir det lätt trångt när flera barn ska prova Plupps säng. Massor med böcker om Plupp finns att låna och läsa.

Utställningen är nu öppen till 29 juli, tisdagar – söndagar klockan 11 – 16. Samma tider är Jaktvillan café öppet. Där säljs kaffe, läsk, saft, bullar och glass.