I sommar kommer vi att skriva en serie artiklar om ett antal företagare i Järvastaden. Först ut i vår serie är Kinga och hennes skönhetsklinik Studio Prestige, på Fridensborgsvägen 146, ett av de nyaste tillskotten av företagare i vår stadsdel. Här erbjuds behandlingar från topp till tå, utförda av Kinga och hennes kollega Alina.

Kinga kom från Polen till Sverige 1996 och utbildade sig inom hudvård och make up. Hon är diplomerad hudterapeut och permanent makeupartist. Hon är utbildad i både Sverige och Polen och ”överallt där det finns bra utbildningar och namnkunniga lärare” som Kinga själv beskriver det.

- Jag måste hela tiden bredda min kompetens för att hänga med i det allra senaste, säger Kinga och menar på att hon inte vill stagnera i sin yrkesroll och därför behöver hålla sig uppdaterad hela tiden.

I de luftiga lokalerna finns rum för massage, där kollegan Alina, som är diplomerad SPA terapeut och friskvårdmassör, håller till i ett lite mörkt men stämningsfullt krypin. Och i ett annat rum finns utrustning för att göra skönhetsbehandlingar av olika slag.

- Det känns bra att ha salongen i Järvastaden, berättar Kinga. Hon har tidigare drivit salonger på Södermalm och Norrmalm men valde att flytta sin verksamhet till Järvastaden i början av juni detta år.

- Många av mina kunder följer med oss hit till den nya lokalen, och det är väldigt roligt men vi hoppas på att få nya, nöjda kunder här i Järvastaden också.

Kinga är optimistisk inför hur framtiden ser ut för hennes salong i Järvastaden. Det finns en del kvar att göra i lokalen, en diskho ska komma på plats i det ena behandlingsrummet och så är det skyltningen i fönstret som ska göras mer permanent.

- En god vän som är duktig konstnär har målat nuvarande skylt på fönstret, men vi ska ta fram en mer permanent längre fram, säger Kinga.

Sommaren ser Kinga som en uppstartsperiod för nya salongen men sen hoppas hon på högt tempo och att hon ska kunna bredda utbudet av tjänster ännu mer.

Hon hälsar nya kunder välkomna och passar på att säga att det går bra att använda sin friskvårdscheck på salongen.

För mer information om tider och erbjudanden samt bokning besök Studio Prestiges sida på Facebook eller gå till bokningssidan direkt.