Rapport från kojbyggarna

I skrivande stund pågår febril verksamhet i skogsdungen vid Mulle Meck-parken i Järvastaden. Det är ett gäng barn som under ledning av Roger Josefsson och Leif Grönvall bygger träkojor så att spikar och flisor ryker.

Kojbyggardagarna började i måndags och håller på till och med torsdag denna vecka. Alla barn är välkomna, de allra minsta tillsammans med en förälder. Roger och Leif leder och hjälper till. De unga snickarna får hantera såg, hammare och spik och själva bidrar de med sin fantasi.

- Just nu håller en pappa på att lägga på taket på en koja, tillsammans med sin 4-årige son, berättar Roger.

Många av barnen som har kommit i år var även med under förra årets kojbyggardagar. De hanterar verktygen mera vant nu och vet lite mer bestämt hur kojan ska se ut. De bygger i grupper så förutom att lära sig att hantera verktyg blir det här en bra övning i samarbete. Amelie och hennes mamma Diana med för tredje året i rad och har i år med sig en egen verktygslåda. Det ser ut som att det kommer att stå sju stycken kojor klara när årets kojbyggardagar är över.

Blev du nyfiken? Kom förbi skogsdungen där kojbyggarna håller till, torsdag är sista dagen och då byggs det mellan klockan 10 och 15.