Mulle Meck-parken firades med stort tårtkalas

Lördagen 12 maj bjöd Järvastaden AB in till ett rungande tårtkalas i Mulle Meck-parken. Anledningarna att fira var många. I år fyller nämligen parken 10 år samtidigt som den populäre Mulle Meck-karaktären fyller 25 år. Dessutom har parken haft en miljon besökare under årens lopp!

Det var många som hade tagit sig till Mulle Meck-parken i det vackra majvädret för att ta del av lördagens firande. Vissa hade tagit med sig picknick som intogs på filtar runt om i parken, medan andra promenerade runt i den varma försommarsolen. Överallt lekte barn med Mulle Mecks mojänger och manicker som i flera fall hade fått sig en uppfräschning firandet till ära.

För den som ville ta en paus från lekandet fanns möjlighet att få såväl ansiktsmålning som allehanda ballongfigurer. Det gick också att få energipåfyllning med hjälp av saft, tårta och kaffe som ICA hjälpte till att dela ut.

Dessutom säsongsöppnade barn- och utbildningsnämndens ordförande Marianne Damberg Gereben (L) sommarbiblioteket, som fylldes på med böcker av Solna bibliotek. De barn som ville kunde därför vila sig med en bok i solen.

Självklart med på firandet var Mulle Meck-författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom, som båda signerade böcker och hade premiär av två nya samlingsvolymer. Även parkskaparen Tor Svae hälsade på, precis som självaste Mulle Meck som hade tagit sig dit ända från Djupforsen för att träffa alla barnen och lyssna på musikunderhållningen från Solna brass. Mulle Meck hjälpte också till med det glada arbetet att dela ut medaljer till alla barnen, som tillsammans utsågs till parkens miljonte besökare.

När festen i parken tog slut kunde alla som ville fortsätta att fira Mulle Meck på Solna stadsbibliotek där dagen avslutades med filmvisning och sagostund.

Se alla bilder här >