Kall Valborg men stämningen på topp i Järvastaden

Vädret höll sig till traditionen, det var en kylslagen och lite mulen Valborg, men brasan och den goda stämningen värmde gott.

Valborgsfirandet i Järvastaden var välbesökt som alltid. Besökare i alla åldrar kom och kunde glädjas åt allt som fanns att göra. Solna Brass spelade och Magnus Käck från ICA Nära Järvastaden och hans gäng stod för regnet, i form av godis.

Det fanns ansiktsmålning, tipspromenad, fika och godis i mängder att köpa och njuta av på plats, eller ta med sig hem. Jaktvillan stod öppen och där fanns ett av momenten i tipspromenaden, att gissa antal lökar i påsen. Det var 118 lökar i påsen och Adele var närmast med sin gissning på 100 lökar. Många hade fel på den sjunde frågan, det är faktiskt Mariana som har namnsdag den 30 april. Valborg har namnsdag den 1 maj. Av nästan 100 inlämnade svarstalonger var det Adele som hade rätt på alla frågor och dessutom närmast i sin gissning på lökarna är välkommen till Jaktvillan för att hämta sin vinst, ett presentkort på SF-bio.

Här fanns ungdomsledare från Kurage, nya mötesplatsen för ungdomar i Järvastaden.

Malin Stensson är en av ungdomsledarna som svarade på nyfikna frågor från både föräldrar och ungodmar om vad Kurage är och vad man kan göra hos dem:

- Föräldrarna var intresserade av att få veta mer om vilka verksamheter vi har på Kurage, vissa hade hört talas om oss innan via Ibland annat Instagram, och vi kunde då berätta mer om hur vi försöker utveckla fritiden för ungdomar på ett nytänkande sätt. Det var roligt för oss att få möta så många barn och ungdomar som förhoppningsvis blir våra framtida besökare och få berätta mer om Kurage, vi hoppas att få se dom här hos oss om några år!